فارسی | English


 

به هیات پزشکی ورزشی استان تهران خوش آمدید            

   چهارشنبه 25 ارديبهشت 1403


رهبر معظم انقلاب 99 را سال "جهش تولید" نامگذاری کردند.








دوره های آموزشی


دوزه آموزشی آنلاین " باید ها ونبایدها ی مقابله با کرونا "برگزار گردید

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران این دوره آموزشی را به صورت رایگان برای عموم برگزار نمود


دوره آنلاین برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی ۲

به گزارش کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران دوره اول برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی با استقبال ورزشکاران ومربیان برگزار گردید


باید ها ونبایدهای مقابله با کرونا

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران درنظر دارد دوره آنلاین باید ها ونباید ها ی مقابله با کرونا را در ۲۰ ام اردیبهشت ماه سال جاری ساعت ۱۶ الی ۳۰ /۱۷ رایگان برگزار نماید .



 آرشیو دوره های آموزشی


مطلب روز


شناخت ویروس کرونا

کرونا ویروس یک واحد ژنتیکی عفونی است


پرمعناترین لایه شخصیت هرفرد"هسته روان شناختی" است.

شخصیت یک فرد با سه لایه مشخص نشان داده می‌شود. سطحی‌ترین آن "رفتار وابسته به نقش" فرد دراجتماع است. اما عمیق‌ترین و پرمعناترین لایه "هسته روان شناختی" است.



آمار بازديد


 

.


سندرم پاتلوفمورال (زانوی دوندگان)

سندرم پاتلوفمورال در واقع مجموعه‌ای از نشانه¬ها و شرایطی است که تظاهر اصلی آن درد قدام زانو است. از عوامل مساعدکننده این بیماری می‌توان به مواردی نظیر افزایش مسافت دویدن به ویژه در سراشیبی‌ها و اضافه‌وزن یا جهش رشدی اخیر اشاره کرد. این بیماری علت ۴٠ درصد از موارد درد زانو در مراجعه به پزشکان است.
میکروتروماهای مکرر به علت حرکت نامناسب پاتلا (كشكك) در ناودان فمورال و یا ضربات مستقیم می‌تواند علت بروز این عارضه باشد. البته ضعف کمربند لگنی نیز به این مسأله کمک می‌کند.
در این بیماران التهاب و تخریب غضروف زانو، ناودان کم عمق فمورال، انحراف پاتلا به بالا (پاتلا آلتا)، عدم تعادل بین قدرت عضلات سمت خارج و داخل زانو به همراه تحلیل فیبرهای مایل عضله واستوس مدیالیس مایل VMO)) ممکن است مشاهده شود.
همچنین اختلالات راستایی در اندام تحتانی نظیر چرخش رو به جلو (anteversion) فمور، ژنووالگوم، پیچیدگی (torsion) تیبیا به سمت خارج، تیبیا واروم، كف پای صاف (Pes planus) و هیپرپروناسیون پا ممکن است وجود داشته باشد.

درد پشت و اطراف پاتلا توأم با احساس مالش و صدای کلیک که به ویژه هنگام پایین آمدن از پله و سرازیری‌ها تشدید می‌شود. ضعف و تورم خفیف و قفل شدن کاذب و خالی شدن زیر پا در اطراف پاتلا ندرتاً ممکن است ابراز شود. معمولاً ورزشکار وقتی به مدت طولانی در جایی می‌نشیند، از درد جلوی زانو شکایت دارد و مجبور است مرتب پایش را باز و بسته کند (Theater Sign). در حالت اسکات زدن اگر روی پاتلا با دست فشار وارد شود، فرد احساس درد و ناراحتی می‌کند.

در موارد معمول نیازی به گرافی نیست، اما در مواردی که درمان¬های معمول ثمربخش نیست کاربرد دارد. البته گرافی¬ها معمولاً طبیعی است؛ گرچه ممکن است در پاره‌ای از موارد پاتلا آلتا مشاهده شود. در نمای تانل (tunnel) ممکن است اجسام آزاد در مفصل دال بر استئوکندریت اوسکان (OCD) مشاهده شود و در نمای سان‌رایز (Sunrise) ممکن است انحراف یا جابجایی پاتلا مشاهده شود. MRI ممکن است در مواردی ضایعات غضروفی را مشخص کند؛ اما اگر علایم فرد باقی بماند، آرتروسکوپی بهترین شیوه تشخیصی است.

درمان اولیه شامل PRICE، ضدالتهاب‌های غیراستروئیدی ( NSAIDs) و استفاده از بریس است.
درمان طولانی مدت شامل فیزیوتراپی (ورزش¬های دامنه حرکتی و مقاومتی)، بریس¬های فونکسیونل پاتلا ، ارتوز(orthosis) و تأکید بر تقویت VMO است. در صورت فقدان پاسخ به درمان طبی در نهایت می¬توان از مداخلات جراحی استفاده کرد.


دکتر پورغریب
مسئول کمیته آموزش
هیأت پزشکی ورزشی استان تهران

تاريخ  ارسال:سه شنبه 12 شهريور 1392 - 13:10

کد:10161-1403





پيوندهاي مرتبط



تازه هاي علمي


آگهي و تبليغات









نظرات و پيشنهادات



فرم خام ارزیابی



پوستر دوره هاي آموزشي


کليه حقوق خبری و تصويری متعلق به هيات پزشكي ورزشي استان تهران می باشد.