فارسی | English


 

به هیات پزشکی ورزشی استان تهران خوش آمدید            

   چهارشنبه 25 ارديبهشت 1403


رهبر معظم انقلاب 99 را سال "جهش تولید" نامگذاری کردند.








دوره های آموزشی


دوزه آموزشی آنلاین " باید ها ونبایدها ی مقابله با کرونا "برگزار گردید

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران این دوره آموزشی را به صورت رایگان برای عموم برگزار نمود


دوره آنلاین برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی ۲

به گزارش کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران دوره اول برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی با استقبال ورزشکاران ومربیان برگزار گردید


باید ها ونبایدهای مقابله با کرونا

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران درنظر دارد دوره آنلاین باید ها ونباید ها ی مقابله با کرونا را در ۲۰ ام اردیبهشت ماه سال جاری ساعت ۱۶ الی ۳۰ /۱۷ رایگان برگزار نماید .



 آرشیو دوره های آموزشی


مطلب روز


شناخت ویروس کرونا

کرونا ویروس یک واحد ژنتیکی عفونی است


پرمعناترین لایه شخصیت هرفرد"هسته روان شناختی" است.

شخصیت یک فرد با سه لایه مشخص نشان داده می‌شود. سطحی‌ترین آن "رفتار وابسته به نقش" فرد دراجتماع است. اما عمیق‌ترین و پرمعناترین لایه "هسته روان شناختی" است.



آمار بازديد


 

.


استرس چیست؟(قسمت اول)
پاسخ زیستی و روانی ارگانیسم، به تغییرات تهدید کننده

یکی از مهم ترین موضوعات و مفاهیم روان شناختی که کارکرد فرد را در قلمرو اجتماعی، شناختی و جسمانی یا فیزیولزژیک را دچار اختلال می کند، استرس نام دارد.
واژۀ استرس از علم فیزیک گرفته شده، در ابتدا معنایی 1) فیزیولوژیکی و بعد محیطی و اجتماعی و بالاخره مفهومی روان شناختی به خود گرفته است.
برای توصیف واکنش ها و احساسات منفی که با موقعیت هایی چالش انگیز یا تهدید کننده همراه می شوند، از واژۀ استرس استفاده می شود.
بنابراین استرس یعنی پاسخ زیستی و روانی ارگانیسم، به تغییرات تهدید کننده، تهدید کننده های درونی که سازگاری آنها فراتر از توانایی ارگانیسم با توجه به منابع مقابله ای است. به عبارت ساده استرس واکنش های فیزیکی، ذهنی و عاطفی است که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی فرد، تجربه می شوند.
عوامل ایجاد کننده استرس:
1- ویژگی های موقعیت استرس :
2- الف) ناگهانی بودن رویداد
3- ب) جدید بودن رویداد
4- ویژگی های روان شناختی و زیست شناختی فردی و محیط اجتماعی
ادراک استرس توسط افراد به دو مقوله از متغیرها وابسته است:
1- عوامل شخصی شامل: دریافت های زیست شناختی و روان شناختی – هوش – توانایی کلامی – تیپ شخصیتی - سرمایه گذاری های روان شناختی - باور حاکم بودن بر سرنوشت خویش
2- عوامل برونی شامل:
سن – سطح تحصیلات – درآمد – اشتغال حرفه ای
انواع استرس عبارتند از:
1- استرس های حاد و مزمن 2- استرس طبیعی و آزمایشگاهی 3- وقایع عمدۀ زندگی 4- وقایع روزانه 5-استرس های محیطی 6- استرس های خانوادگی
استرس در ورزشکاران




استرس زمانی رخ می دهد که بین مطالبات محیط از فرد وتصورات او از توانایی خود در برآوردسازی این مطالبات ناهماهنگی ایجاد می شود، مخصوصا" زمانی که نتیجه یا فرجام آن برای ورزشکار اَهمیت بیشتری داشته باشد.
استرس سه عامل را در بر می گیرد: محیط فرد –ادراکات و تصورات او و در نهایت پاسخ یا واکنش که فرد در مقابل آنها دارد. معمولاً زمانی که مردم استرس را تجربه می کنند، سعی در پنهان سازی علت واقعی آن دارند. آنها معمولاً در این شرایط محیط را مقصر قلمداد کرده و به سرزنش شرایط می پردازند. عباراتی همچون مربی بیش از حد ممکن فشار آورده یا وقتی آن همه تماشاچی را دیدم، وحشت زده شدم؛ مثال هایی هستند که تقصیرات را گردن مربی و تماشاچی می‌اندازند و به عنوان سبب استرس معرفی می شوند که این نوع علت یابی ساده، ولی در این حال غلط است. در تعریف استرس داشتیم که تصورات و برداشت های فرد عواملی هستند که ایجاد ترس می کنند. در واقع این تنها محیط نیست که استرس را شکل داده و علت واقعی استرس باشد، بلکه تفسیر و برداشت ما از رویداد ها واتفاقات است که می تواند عامل استرس باشد و ممکن است ازدحام تماشاچیان نه تنها موجب وحشت واسترس نشود، بلکه ورزشکار آن را چنین تعبیر کند که موقعیت مناسبی است برای نمایش دادن مهارت ها و هنگامی که یک ورزشکار به سالن پر از تماشاچی نگاه می کند، او می تواند فکر کند چه فرصت مناسبی است تا به تماشاچیان نشان دهد که چطور خوب می تواند بازی کند. در حالی که دیگری می تواند فکر کند اگر جلوی این همه تماشاچی دچار اشتباه شوم اعتبارم را از دست می‌دهم.
در مثال فوق سالن پر از تماشاچی تفاوتی نکرده، اما یک ورزشکار آن موقعیت را به صورت مثبت درک می کند، حال آن که دیگری آن را منفی می بیند.
عامل سوم واکنش و پاسخ ورزشکار به محیط در نوعی از برانگیختگی است. اصطلاح برانگیختگی نه فقط شامل انرژی روانی با فعالیت ذهنی در شخص می باشد، بلکه فعالیت رفتاری و فیزیولوژیکی را نیز در بر می گیرد.
- در قسمت دوم این مقاله به برخی از علائم و تغییرات بدنی (فیزیولوژیکی)،احساسی (روانی) و رفتاری که ورزشکاران هنگام مواجه با استرس منفی تجربه می کنند، اشاره می شود و پیرامون دو فرمول عینی گفته خواهد شد.
هوشنگ اسماعیلی
مسئول کمیته روانشناسی هیأت پزشکی ورزشی استان تهران

تاريخ  ارسال:دوشنبه 12 مرداد 1394 - 12:53

کد:10461-1403





پيوندهاي مرتبط



تازه هاي علمي


آگهي و تبليغات









نظرات و پيشنهادات



فرم خام ارزیابی



پوستر دوره هاي آموزشي


کليه حقوق خبری و تصويری متعلق به هيات پزشكي ورزشي استان تهران می باشد.