فارسی | English


 

به هیات پزشکی ورزشی استان تهران خوش آمدید            

   چهارشنبه 25 دي 1403


رهبر معظم انقلاب 99 را سال "جهش تولید" نامگذاری کردند.








دوره های آموزشی


دوزه آموزشی آنلاین " باید ها ونبایدها ی مقابله با کرونا "برگزار گردید

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران این دوره آموزشی را به صورت رایگان برای عموم برگزار نمود


دوره آنلاین برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی ۲

به گزارش کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران دوره اول برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی با استقبال ورزشکاران ومربیان برگزار گردید


باید ها ونبایدهای مقابله با کرونا

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران درنظر دارد دوره آنلاین باید ها ونباید ها ی مقابله با کرونا را در ۲۰ ام اردیبهشت ماه سال جاری ساعت ۱۶ الی ۳۰ /۱۷ رایگان برگزار نماید .



 آرشیو دوره های آموزشی


مطلب روز


شناخت ویروس کرونا

کرونا ویروس یک واحد ژنتیکی عفونی است


پرمعناترین لایه شخصیت هرفرد"هسته روان شناختی" است.

شخصیت یک فرد با سه لایه مشخص نشان داده می‌شود. سطحی‌ترین آن "رفتار وابسته به نقش" فرد دراجتماع است. اما عمیق‌ترین و پرمعناترین لایه "هسته روان شناختی" است.



آمار بازديد


 

.


ورزش و تماشاگران (2)
انتظارات اخلاقی؛ از ورزشکاران و مربیان تا مدیران، پیش کسوتان و تماشاگران

در بخش اول این مطلب گفته شد که ورزش همواره دارای اثرگذاری و اثر پذیری از عوامل و عناصر موجود در اجتماع می باشد. در این میان تماشاگران و بینندگان ورزشی، بیشترین سهم را دارند، به گونه ای که در توسعه یا رکود ورزش جامعه موثرند.
در بخش پایانی به انتظارات اخلاقی در حوزه ورزشی اشاره می شود. ورزش به عنوان عاملی برای سلامت جسم و سلامت روح تعریف شده که تن سالم، روان سالم و افراد سالم می سازد. اخلاق از مهمترین بخش های سلامت روح و روان است که رابطه ای مستقیم با ورزش دارد.
هرورزشکار، قهرمان، مربی و مدیر ورزشی باید آگاه باشد که تمام تلاشها و کوششها در ورزش اهداف اجتماعی و فرهنگی را دنبال می کند و دلیل و بهانه تمام این تلاشها، توسعه اخلاق است. قهرمانی، پیروزی و برد تا جایی ارزشمند است که هدف اصلی ورزشی عنی «اغنای فرهنگی جامعه» را دنبال کند.
در این راستا، انتظارات اخلاقی از ورزشکاران می رود که احترام به مربی، هم تیمی، داور، حریف، تماشاچیان و پیش کسوتان، تواضع و خشوع، انتقال آموزه های اخلاقی به تازه کار ها، رعایت ادب و شئونات فرهنگی و شرعی، کنترل خشم و پرهیز از خشونت، احترام به قوانین بازی، پوشش مناسب متناسب با هنجار های اجتماعی، دوری از دوپینگ و بازی ناجوانمردانه، رعایت مسائل محیط زیست و ....از این دست است.
از مربیان نیز انتظارات اخلاقی وجود دارد که شامل احترام متقابل به ورزشکاران، آموزش پیگیر و مداوم اخلاق، پایبندی به ارزش ها، عدالت رفتاری، توجه به جوان تر ها، احترام گذاشتن به شاگردان و تماشاچیان و پیشکسوتان، عفو و گذشت، مبارزه با دوپینگ، جلوگیری از خشونت، پرهیز از نتیجه گرایی صرف و رفتار صحیح مالی است.
مدیران ورزشی هم شامل این انتظارات می شوند که از آن جمله می توان به خواسته های معقول و اخلاقی، حل بحران های مقطعی، انصاف در رفتار، احترام به ورزشکاران و مربی، انتقاد پذیری، ایجاد جو خدمت، حمایت های روانی، اعتماد به جوانان، پیش دستی در امور خیر، تعیین آرمان های اخلاقی در تیم، وضوح و شفافیت مالی و مبارزه با رشوه خواری و تجارت گرایی منفی... اشاره کرد.
از پیش کسوتان به عنوان الگو و نماد ورزش، انتظارات اخلاقی می رود. در مورد پیش کسوتان عزیز باید گفت که هر چند دوره قهرمانی و حرفه ای ایشان به اتمام رسیده، اما همچنان رسالت های اجتماعی و اخلاقی ناشی از ورزش را به دوش می کشند. مهم ترین وظایف پیش کسوتان در ورزش آموزش جوان تر ها ، انتقال آموزه های اخلاقی، میانجی گری در مشکلات و بحران ها، حمایت و کمک های روانی و ...است.
دیگر نهاد های ورزشی هم وظایف خود را در حوزه اخلاق، دارند. نهاد های ورزشی همچون تیم ها، هیات ها و فدراسیون ها بار سنگینی را در حوزه اخلاق به دوش می کشند. مهمترین وظیفه و مسئولیت ایشان در این حوزه ارائه آموزش های لازم است. این نهاد ها می بایست با تشکیل کمیته ها و کمیسیون های اخلاقی به تشویق و پشتیبانی از رواج دادن اخلاق در ورزش و آموزش جوانان از طریق ورزش که تلاش شود که روح بازی جوانمردانه در ورزش رواج یابد و خشونت ممنوع شود و با هرگونه استفاده سیاسی و تجاری از ورزش و ورزشکار مقابله کند.
و سرانجام انتظار از تماشاگران؛ با توجه به اینکه تماشاگران و طرفداران یکی از مهمترین سرمایه های هر رشته ورزشی برای پیشرفت و رشد هستند، اهمیت تماشاگران و حضورشان در ورزشگاه ها برای تشویق تیم و ورزشکارهای محبوب خود تاجایی است که یکی از شرطهای واگذاری میزبانی مسابقه های جهانی به وسیله کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون های جهانی به کشورها، تعداد تماشاگران است؛ چراکه تماشاگران افزون بر درآمدزایی مستقیم برای باشگاهها باخرید بلیت بازیها، به صورت غیرمستقیم نیز سهم بزرگی در درآمدزایی از راه جذب حامیان مالی و فروش حق پخش تلویزیونی دارند. لذا با عنایت به این ویژگی بسیار ارزشمند لازم است تماشاگران هیجانات منفی خود را کنترل نموده ضمن تشویق ورزشکاران، شئونات فرهنگی و شرعی را رعایت، پرهیز از خشونت، برخوردی توام با احترام به قوانین بازی، حفظ اماکن ورزشی، محیط ورزشی و رعایت مسائل محیط زیست را سر لوحه برنامه ها و کارهای خود قرار داده و در این زمینه فرهنگ سازی نمایند، چرا که در غیر این صورت و عدم کنترل آن پیامدی ناگوار متوجه تیم ورزشی خواهد شد که مایه زحمت و تاسف هم برای تیم و همچنین خود تماشاگران عزیز خواهد شد. بنابراین از تماشاگران فهیم این انتظار است نسبت به کنترل هیجانات منفی، مهارت لازم را کسب کرده و در مواقع لزوم بکار گیرندتا از عواقب ناخوشایند نسبت به تیم ورزشی خود جلوگیری به عمل آورند.
آقای اسماعیلی
کارشناس کمیته روانشناسی ورزشی هیات پزشکی ورزشی استان تهران

تاريخ  ارسال:شنبه 27 شهريور 1395 - 09:12

کد:14653-1403





پيوندهاي مرتبط



تازه هاي علمي


آگهي و تبليغات









نظرات و پيشنهادات



فرم خام ارزیابی



پوستر دوره هاي آموزشي


کليه حقوق خبری و تصويری متعلق به هيات پزشكي ورزشي استان تهران می باشد.