فارسی | English


 

به هیات پزشکی ورزشی استان تهران خوش آمدید            

   چهارشنبه 25 ارديبهشت 1403


رهبر معظم انقلاب 99 را سال "جهش تولید" نامگذاری کردند.








دوره های آموزشی


دوزه آموزشی آنلاین " باید ها ونبایدها ی مقابله با کرونا "برگزار گردید

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران این دوره آموزشی را به صورت رایگان برای عموم برگزار نمود


دوره آنلاین برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی ۲

به گزارش کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران دوره اول برخورد با اورژانس های پزشکی درمیادین ورزشی با استقبال ورزشکاران ومربیان برگزار گردید


باید ها ونبایدهای مقابله با کرونا

کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان تهران درنظر دارد دوره آنلاین باید ها ونباید ها ی مقابله با کرونا را در ۲۰ ام اردیبهشت ماه سال جاری ساعت ۱۶ الی ۳۰ /۱۷ رایگان برگزار نماید .



 آرشیو دوره های آموزشی


مطلب روز


شناخت ویروس کرونا

کرونا ویروس یک واحد ژنتیکی عفونی است


پرمعناترین لایه شخصیت هرفرد"هسته روان شناختی" است.

شخصیت یک فرد با سه لایه مشخص نشان داده می‌شود. سطحی‌ترین آن "رفتار وابسته به نقش" فرد دراجتماع است. اما عمیق‌ترین و پرمعناترین لایه "هسته روان شناختی" است.



آمار بازديد


 

.


نقش کافئین در عملکرد ورزشی

کافئین در تمام دنیا بصورت گسترده مصرف می شود که در قهوه، چای، شکلات، کاکائو و کولاها وجود دارد.
از کافئین اغلب بعنوان ماده نیروزای تغذیه ای یاد می شود درحالیکه ارزش تغذیه ای زیادی ندارند.
کافئین به سرعت از معده جذب می شود و حداکثر اثر آن 1تا 2 ساعت بعد از مصرف است کافئین قابلیت تاثیر بر کل سیستم های بدن را دارد و توسط بیشتر بافت ها جذب می شود. باقیمانده آن در کبد شکسته شده و از طریق ادرار دفع می شود.

نقش کافئین در عملکرد ورزش استقامتی
مطالعات آزمایشگاهی در سال 1970 نشان داد که کافئین با افزایش تحریک آزادسازی آدرنالین در خون و آزادسازی اسیدهای چرب از بافت های چربی و یا عضلات اسکلتی باعث افزایش عملکرد در ورزش های استقامتی می شود عضلاتی که درگیر هستند از این چربی ها استفاده می کنند و نیاز به استفاده از کربوهیدرات ماهیچه (گلیکوژن) کم می شود و همین امر خستگی را به تاخیر می اندازد.
در سال 1980 بسیاری از مشاهدات نشان داد که کافئین متابولیسم ورزش را تغییر نمی دهد و هیچ اثر نیروزایی ندارد و باعث عملکرد بهتر در ورزش مقاومتی نمی شود.
گزارش های آزمایشگاهی اخیر نشان می دهد که مصرف کافئین یک ساعت قبل از ورزش به مقدار 3 تا 9 میلی گرم وزن بدن عملکرد را در ورزش های استقامتی مانند دویدن و دوچرخه سواری افزایش می دهد. مصرف 3 میلی گرم کافئین به ازای هرکیلوگرم وزن بدن معادل یک فنجان قهوه و مقدار 9 میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن معادل 3 فنجان قهوه می باشد البته این تحقیقات برروی ورزشکاران دوره دیده و تمرین کرده بکار رفته است.
مکانیسمی که باعث بهبود عملکرد کافئین می شود نامشخص بوده و مصرف mg/kg 5 تا 9 کافئین باعث ذخیره گلیکوژن ماهیچه ای در طی ورزش های شدید می شود و مشخص نیست که چگونه این ذخیره شدن باعث افزایش استفاده ماهیچه ای اسکلتی ازچربی های موجود می شود.
بعلاوه هیچ مدرکی وجود ندارد که کافئین در مقدار کم mg/kg300 عملکرد ورزشی را افزایش دهد و به نظر نمی رسد که تغییر در متابولیسم ماهیچه ای تنها توضیح کاملی برای تاثیر نیروزایی کافئین طی ورزش استقامتی باشد.

نقش کافئین در عملکرد ورزش های کوتاه مدت
بررسی های آزمایشگاهی پیشنهاد می کنند که کافئین عملکرد را در ورزش های کوتاه مدت تا مدت 5 دقیقه در 90 تا 100 درصد جذب اکسیژن بهبود می بخشد.
دلایل بهبود عملکرد ممکن است به صورت اثر مثبت مستقیم کافئین به تامین انرژی های بی هوازی و انقباض یا تحریک یک ترکیب سیستم عصبی باشد.
مصرف کافئین به نظر نمی رسد که در ورزش های سرعتی (sprint ) تاثیری داشته باشد ولی تحقیقات آزمایشگاهی و تحقیقات فیلد بیشتری نیاز هست تا این نتیجه گیری را اثبات کند.
ورزش های سرعتی بعنوان تمریناتی تعریف می شود زیر 90 ثانیه انجام می شود و بیشتر انرژی مورد نیاز در این ورزشکاران از طریق متابولیسم غیرهوازی تامین می شود.


ترجمه و تنظیم: لاله کیوان مرز
مسئول کمیته تغذیه هیأت پزشکی ورزشی استان تهران
www.acsm.org



تاريخ  ارسال:دوشنبه 20 شهريور 1391 - 10:01

کد:9953-1403





پيوندهاي مرتبط



تازه هاي علمي


آگهي و تبليغات









نظرات و پيشنهادات



فرم خام ارزیابی



پوستر دوره هاي آموزشي


کليه حقوق خبری و تصويری متعلق به هيات پزشكي ورزشي استان تهران می باشد.